Laurdag: Rune Larsen (Utescena, sentrum)

Frå han sto på scena på den legendariske ungdomsrestauranten Scala i Bergen og framførte ei låt av Elvis til han, 50 år seinare har besøkt dei fleste scener i landet. På laurdag 9. juli kjem han til utescena på Hellesyltdagane!


Utescena, Hellesylt sentrum
Laurdag 10. juli, dagtid
Ingen aldersgrense
Arrangementet er gratis


 

Mange hugsar Rune fra Bergen Beat-perioden på 60-tallet. Andre forbinder han med TV-programmet ”Hele menigheten synger” på 70-tallet. Kjenningsmelodien frå programmet, ”Han er min sang og min glede” blei ei landeplage og innkasserte Rune den fyrste gullplata for 50 000 selde eksemplar.

Rune Larsen erobret TV-publikum med programmet ”Lollipop” på begynnelsen av 90-tallet. Hele 30 programmer og over 300 000 plater med musikk fra 50 og 60-årenes popmusikk var en solid dokumentasjon på seriens popularitet. Men for Rune Larsen var dette mer enn et TV-program. Det var en varm hyllest til den musikken han selv vokste opp med.

Det hele startet i 1964 da en ung, bebrillet bergenser debuterte på Norges kongelige rikskringasting, fjernsynet med en coverlåt av Cliff Richard. Siden den gang har han medvirket og ledet hundrevis av TV-programmer. Det er nok å nevne ”Noteknekk”, ”Absolutt Norsk”, ”Momkarkedet”, ”Larsen Spesial”, ”Scala” og selvfølgelig ”Lollipop”. Men en av de største TV-suksessene er ikke kommet med på rating-listene (fordi man hadde ikke slik lister på midten av 70-tallet), nemlig ”Hele menigheten synger”. Det var en TV-serie som var uhyre populær og som ga Rune en gullplate med ”Han er min sang og min glede”, i følge Dagbladet den mest spilte sangen på Ønskekonserten i 1976.

Rune platedebutterte i 1965 og har siden den gang spilt inn over 30 LP-plater og 14 singleplater. I 1984 startet han plateselskapet Noah A/S hvor artister som Sissel Kyrkjebø, Karoline Krüger og Oslo Gospel Choir debutterte.

Han er også faren til begrepet ”Barnegospel” og har i den forbindelse laget bok og plate med barnegospelsanger.

Arrangementet er gratis.